Chokbølgeterapi


Chok- og trykbølger kan behandle en lang række kroniske tilstande, som før var meget svære at behandle. Smerter i lang tid fra sener og ledbånd, og deres hæfte på knoglen er chokbølgebehandlingens vigtigste styrke.

Benhandlingsområder

Fodsmerter, hælspore, gamle ledbåndssmerter i anklen, fortykkelse og arvæv i achillessenen, springerknæ, smerter fra ledbrusk (tidlig slidgigt), muskelsmerter gennem lang tid (ryg, balle, lår etc.), skuldersmerter med/uden forkalkning af sene, smerter fra seneskedehinde, golf- eller tennisalbue samt blødgøring af muskler.

 

OBS! Behandlingen forudsætter foregående undersøgelse hos kiropraktor eller fysioterapeut.

 

Hvad er chokbølge?

Chokbølge er en lydbølge-energi, som dannes i et lydhoved, og tilføres det beskadigede væv.

 

Hvad gør chokbølge?

Lydenergien nedbryder det kroniske arvæv (der kan derfor være smerte i behandlingsforløbet) og der gives en ny mulighed for opheling. Behandlingen kan gøre ondt og varer i få minutter. Der gives typisk 5 behandlinger inden for kort tid  efterfulgt af 3 ugers pause og evt. 2 yderligere behandlinger.

 

Skal jeg have anden behandling?

Massage eller fysioterapi i chokbølgeforløbet er ofte godt for at udglatte vævet i den nye helingsproces.

 

Skal jeg holde mig i ro under behandlingsforløbet?

Normalt anbefaler vi aktivitet i behandlingsforløbet – men ikke stigning i træning, førend efter afsluttet forløb og lidt yderligere helingstid.

 

Hvad kan chokbølge behandling ikke anvendes til?

Akutte skader, bliv godt undersøgt, brug is. Slimsæk smerter nye såvel som gamle,

blokade behandling er ofte en god mulighed her, slidgigt, diskus skader i ryggen.

 

Hvad koster behandlingen, og er der normale tilskud fra almindelig sygesikring,  sygesikringen ”danmark” og sundhedsforsikringer?

Chokbølgebehandling gives her i huset som en del af behandlingsforløbet hos kiropraktor eller fysioterapeut, og anvendes som supplerende apparatur-behandling. Disse er normale sygesikringsydelser i klinikkerne her i huset og således omfattet af de normale tilskudsordninger fra almindelig sygesikring, sygesikringen ”danmark” og sundhedsforsikringer. Vi anvender ingen særskilt ydelse for chokbølgebehandling.

 

Hvor får jeg mere at vide om værdien og dokumentationen for chokbølgebehandling?

Læs mere om den faglige del på engelsk: www.ismst.com